top of page

tie me to this world

2006

MELO inspirerades i Tie me to this world bl.a. av två författare: Michail Bulgakovs Mästaren och Margarita och Haruki Murakamis Dance, dance, dance. Det de båda böckerna har gemensamt är att de rör sig mellan parallella världar. Hos Bulgakov, blir lägenhet nr 50 länken till den tillfälliga balsalen där Satans Bal äger rum. Och hos Murakami, blir våning 6 på Dolphin Hotel en portal för huvudpersonen, in till sitt eget undermedvetna. I MELOs föreställning finns blandade stämningar av förväntan och fest, ömma möten i ensamhetens rum och fysiska utbrott.

 

 

Pressen om Tie me to this world:

 

”Ingen lämnas oberörd /.../ Allt bara öser på i svindlande takt." Danstidningen


"en dansföreställning som samtidigt är en konsert och kanske något mer, eller något annat. /.../ Med noll respekt för genrer flyter Melo mitt emellan populärkultur och danskonst. Det är en givande korsbefruktning som öppnar dörrar även för den som i vanliga fall inte intresserar sig för modern dans, eller modern musik. /.../ Tempot är högt. /.../ När jag kommer hem går Melodifestivalen på teve igen. Det som händer på scenen i Nyköping ter sig i ljuset av vad jag upplevt på Dansens Hus som helt obegripligt.
/.../ Gå och se Melos livekonst" Dagens Nyheter

 

"Livekonstkollektivet Melo etablerar omedelbart en surrealistisk stämning som de lyckas hålla kvar i en mycket fysisk korsning av dans och musik. /.../ Oavsett källkunskap fångas man av suggestionskraften i de sceniska uttrycken. /.../ Håll kvar mig, ekar varje rörelse i detta poetiska universum. Melo renodlar en grundidé och drar uttrycken till sin spets. /.../ efteråt bär man med sig en intensiv känsla att vilja gripa tag i någon för att inte sväva iväg. " Svenska Dagbladet

 

"Kalla det flummigt, kalla det high-art, kalla det cirkus - vi har inte sett fram emot en performance så mycket som denna på väldigt, väldigt länge." Nöjesguiden i Metro, Malmö

Anders & Olle 1 fix_liten.jpg
Golvmusiker1 Fix_liten.jpg
Ola + Sara + Anders spring2fix_liten copy.jpg
Sara x Melina Fix1_liten.jpg

Av och med: Ola Hjelmberg, Louise Hultén, Anders Jacobson, Maria Larsson, Andre Linder, Melina Mastrotanasi, Josef Palm, Sara Soumah, Kalle Svensson & Olle Svensson.

Tie me to this world hade urpremiär på Inkonst i Malmö, 23-25 november 2006. Föreställningen spelades även på Dansens Hus Stockholm och Vara Konserthus, samt har framförts i en mängd versioner på t.ex. musikfestivaler, galor och på gatan. Projektet arbetades fram i residens på Moderna Dansteatern i Stockholm, Villa San Michele på Capri, Italien, Riksteatern i Stockholm och i residens hos Rörelsen - koreografer i Skåne. Med ekonomiskt stöd av Konstnärsnämnden, Kulturrådet, Stockholms Kulturförvaltning och Framtidens Kultur.

bottom of page