top of page

C/O

2007

Scenkonstverk med livemusik och dancing in the dark. Minihögtalare, lysrör, kablar och gräddgrafitti. Avskalat, rakt och personligt - en uppbruten berättelse utan handling. Livemusik och rörelser tar över rummet och för med publiken på en resa från det lilla, spröda och intima till att omfamna hela platsen. Musiken i C/O rör sig mellan electronica, hårda beats, mjuk sång och 80-talspop. Flimrande ögonblicksbilder uppstår ur mörkret - vackert och samtidigt obehagligt.

 

 

I C/O har vi valt ett redovisande formspråk utan dekor eller referenser till något annat än just det som sker - här och nu. 10 lysrör, 44 små utspridda högtalare och sladdar framhäver och påverkar ett avskalat rum. Både ljud, ljus och rörelse arbetar med rumslighet och tid som en av utgångspunkterna. Vi har velat skapa en hård och avskalad miljö som görs mjuk av människans närvaro.

 

Starka kontraster och skarpa brott gör att åskådaren kastas mellan olika och överraskande tillstånd. Rörelse- och musikmässigt har vi utgått från improvisationer och begrepp som makt, manlighet, hårda och mjuka kvaliteter, rumslighet och artistens egna personliga behov.

Skärmavbild 2021-11-25 kl. 09.32.48.png

Scenrum, idé, dans, kostym, musik, ljus, produktion:
Livekonstkollektivet MELO: Ola Hjelmberg, Louise Hultén, Anders Jacobson, Melina Mastrotanasi, Josef Palm, Olle Svensson och Sara Svensson Soumah.

På scen: Louise Hultén, Anders Jacobson, Josef Palm och Olle Svensson

Projektet arbetades fram i residens på NorrlandsOperan i Umeå och i residens hos Moderna Dansteatern c/o 2:a Hemmet i Sakärholmen. Med ekonomiskt stöd av Konstnärsnämnden, Kulturrådet, Stockholms Kulturförvaltning.

 

Pressen om C/O:

Läs recension i Svenska Dagbladet

Läs recension på nummer.se

Skärmavbild 2021-11-25 kl. 09.31.02.png
Skärmavbild 2021-11-25 kl. 09.32.16.png
bottom of page